Arbejdsdage i Grusgruppen

Husk at vi har arbejdsdage i de næste par weekender. Og vi mangler din hjælp. Det er nu du har mulighed for at hjælp med vandplejearbejdet og dermed forbedre bestanden af havørreder og laks i Ribe Å system. Jo flere der møder op jo mere når vi. Tilmelding til nlm@lodberg.org eller via facebook https://www.facebook.com/groups/grusgruppen/

Lørdag 4. oktober kl 10:00 – Vandløbsgennemgang – Vi mødes lige nord for Gram på P-pladsen ved Museum Sønderjylland, Naturhistorie og Palæontologi, Lergravsvej 2, 6510 Gram

Fredag 10. oktober kl 7.30 – udlægning af grus i Engkær bæk (se nedenfor)

Søndag 12. oktober kl 10:00 – Vandløbsgennemgang

Vandløbsgennemgangen bruges til at sikre, at der er opgangsmuligheder i de bedste vandløb vi har. Dvs. det er vandløb som har naturlig grus og skjul og massere af gydegravninger, men hvor vi tidligere har konstateret væltede træer der blokere for opgangsfisken.

————————

Ribe Å Vandpleje – Arbejdsdag i Engkær bæk – Fredag 10. oktober 7.30

Kom og gør en forskel for havørredbestanden i Ribe Å – det er nu DU har chancen for at hjælpe 🙂

Vi har fået godkendt 3 projekter i Engkær bæk omkring Sdr. Hygum. Formålet er skabe beder passage og gydemuligheder for primært havørreder. Der skal laves to rørunderføringer under veje, og på en strækning på ca. 1 km udlægges 12 gydebanker. Rørunderføringer laves ved at lave en opstemning, og så udnytte faldet til udlægning af gydegrus over en ca. 50 meter strækning.

Vi laver dette fredag den 10. oktober 2014 kl. 7.30 – 17.00. Vi mødes ved Nymark (hvor den krydser Engkjær bæk). I Sdr. Hygum tages Nymark nordpå. Du skal køre ca. 2 km, så kommer du til Engkær bæk. Kommer du i løbet af dagen, så arbejder vi opstrøms derfra. Grus udlægning mellem Ollingvej og Hygummark, og rørunderføring på Ribevej (ca. 250 meter) øst for Sdr. Hygum.

Vi er godt klar over, at dette er en almindelig arbejdsdag. Vi har valgt en fredag, da det er lettere at få maskintimer og grus på hverdage. Flere af jer frivillige har tidligere indikeret, at vi godt kan lægge disse arbejdsdage på en fredag. Det er ok, hvis du ikke kan deltage hele dage, kun at deltage i det omfang tiden tillader dette.

Vi booker maskiner til det hårde arbejde, men der skal nok blive brug for jeres hjælp. Der vil være forplejning i løbet af dagen.

Jeg vil meget gerne have en tilmelding på nlm@lodberg.org, så jeg ved hvor mange vi bliver.

Medbring meget gerne:

– Skovl

– Rive

– Arbejdshandsker

– Waders

PS: Der er indsigelsesfrist på projektet frem til den 2. oktober. Kommer der indsigelser, så aflyses arbejdsdagen.

Niels Lodberg Michaelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *